Over Kratos

Over Kratos

A.S.K.V. Kratos is de eerste krachtsport vereniging voor studenten in Amsterdam. Wij zijn de vereniging voor iedereen die van liften houdt, het maakt niet uit welk niveau je hebt!Kratos is opgericht in 2017 om krachtsporters in Amsterdam samen te brengen. Samen liften is leuker dan alleen. Ons doel is om van krachtsport een sport te maken die je samen doet en ook kun je bij ons terecht om alles te leren over zowel de inhoud als de uitvoering van verschillende sporten.

Bij Kratos kun je terecht om te liften, maar ook voor de gezelligheid en om kennis op te doen over krachtsport ben je bij ons aan het juiste adres!

Sport

Voor zowel powerlifting als weightlifting organiseren wij meerdere oefenwedstrijdjes per jaar! De perfecte gelegenheid om, als je net begint, een kijkje te nemen hoe het eraan toegaat bij een ‘echte’ wedstrijd. En als je al een tijdje meegaat in de sport, is de Kratos-Cup natuurlijk een goed moment om je eigen PR’s te verbreken.

Gezelligheid

Omdat jij jouw mede-lifters natuurlijk ook graag buiten de sportschool ziet, organiseren wij gedurende het jaar verschillende gezellige events! Laat jij ons zien hoeveel vlees je kan eten op de BBQ? Of sta je te popelen om jouw kennis van macro’s, verschillende soorten spiervezels of de werking van creatine eens een keer goed te gebruiken tijdens onze pub quizzes? Daarnaast zijn er natuurlijk ook borrels en uitjes naar bijvoorbeeld het NK powerliften. Kortom, genoeg gezelligheid.

Educatief

Omdat het niet alleen maar gezellig kan zijn, maar we ook aan brain-gains doen, organiseren we seminars over verschillende onderwerpen binnen de krachtsport. We zullen ons best doen om de meest interessante lifters/wetenschappers/fitness-deskundigen uit te nodigen om hun kennis met ons te delen. Daarnaast zullen we verschillende clinics organiseren waarin je bijvoorbeeld kennis maakt met calisthenics of de kans krijgt poseerlessen te krijgen van een bodybuilding wedstrijd-atleet!

Gym uurtjes

Een belangrijke activiteit die de vereniging elke week organiseert voor de leden zijn de gym-uurtjes. Hierbij zijn de leden van de vereniging welkom om op vaste tijden te trainen bij het USC. Er is dan altijd een professionele trainer van het USC aanwezig om de leden te begeleiden en vragen te beantwoorden. Er zijn elke week powerlifting en weightlifting uurtjes waar jij terecht kunt met jouw vragen over bijvoorbeeld een trainingsschema, form-check of tips!

Wil jij helpen met het organiseren van onze evenementen? Dat kan! Kijk hier welke commissies we hebben en stuur een mailtje maar bestuur@askvkratos.nl!

Kennismaken?

Kom een keer mee te trainen tijdens één van onze wekelijkse gym uurtjes bij het USC. Je hoeft niet te reserveren, maar stuur ons wel even een mailtje (kratosaskv@gmail.com) en laat ons weten welke donderdag je graag langs wil komen, dan regelen wij (indien nodig) gratis toegang tot de gym.

  • Donderdag 20:00 – 23:00

Social media